Tel: 040 492 000
Tel: 040 493 000
@: info@cistilni-bistra.si

Bele tkanine polijte z vročo vodo ali jih čez noč namočite v slano vodo. Podobno velja pri kavnih madežih.
Takoj sperite s hladno slano vodo. Če tega ne morete storiti, navlažite madež z vodo in jo popivnajte s papirnato brisačo ali papirnatim robčkom. Če imate pri roki visoko odstoten alkohol, lahko navlažite madež z njim. Nato oblačilo operite. Posušene madeže krvi na oblačilih namočimo v slano vodo. Nato operemo v milnici in izperemo s čisto vodo.
Čez noč namakajte oblačilo v raztopini citronske kisline (dvanajst gramov citronske kisline na liter vode). Naslednjega dne kot po navadi operite v stroju. Na potne madeže na neobčutljivih belih tkaninah nanesite toplo raztopino boraksa (dobite jo v lekarni) ali nerazredčen kis in nato operite. Odstrani tudi neprijetne vonjave. Občutljive barvne tkanine in volno obrišite z razredčenim kisom. Za potne madeže na svili skuhajte nekaj krompirjev v nesoljeni vodi, ohladite in v še mlačno vodo dodajte malo jedilnega alkohola ter s tem operite svilo.
Madežev trave se lotite z razredčenim limoninim sokom. Nato oblačilo operite kot po navadi. Proti madežem trave pomaga tudi, če jih obrišete z visoko odstotnim alkoholom. Madeže trave na svetlih kavbojkah lahko namažete z zobno pasto, pustite, da se posuši, in nato operete kot po navadi.